فاروق وردک، وزیر پیشین معارف کشور پس از نشر گزارش دفتر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان "سیگار" در ارتباط با هدر رفتن میلیون ها دالر در نظام آموزشی افغانستان، هر گونه اتهام وارده به خود را رد کرده است.
اخیرا، اسدالله حنیف بلخی، وزیر جدید معارف و فریده مومند، وزیر تحصیلات عالی در مجلس نمایندگان گفتند که مقامات پیشین وزارت معارف شمار مکاتب را جعل کرده و در امتحانات ورودی دانشگاه نیز اعمال نفوذ کرده اند.
آقای حنیف بلخی، گفته است که در مناطق ناامن افغانستان آنطوریکه وزیر پیشین گزارش داده، مکاتب فعال نیستند و مسئولان قبلی آمار مکاتب را مهندسی و میلیونها دالر را از این طریق اختلاس کرده اند.
این مکاتب به مکتبهای "ارواح یا خیالی" که وجود فیزیکی ندارند، مشهور شده است و ادعا شده وزیر پیشین معارف، ماهوار مصارف و حقوق معلمان این گونه مکاتب را دریافت میکرده است.
جان ساپکو، سربازرس سیگار در نامهای به اداره توسعه بینالملل آمریکا گفته است که بعد از اظهارات وزیران جدید کابینه افغانستان اداره توسعه بینالملل آمریکا توجه ویژه خود را بر اتهامات وارد شده متمرکز کند.
غلط فهمی
فاروق وردک، وزیر پیشین معارف اما با ارسال خبرنامهای به رسانهها، گفته که آقای ساپکو در این نامه در مورد آمار و ارقام "ساختگی" وزیر برحال معارف خواهان معلومات دقیق شده است.
آقای وردک گفته است: "بعضیها این مکتوب را طوری تعبیر کرده اند که گویا پیشرفتها و دست آوردهای ۱۴ ساله ملت عزیز و کارمندان وطندوست معارف کمتر از آنچه میباشد که در سالهای گذشته گزارش شده است و گویا تمامی پول کمک شده امریکا به معارف کشور حیف و میل گردیده است که این یک اتهام میانتهی، خنده آور و توهین آمیز میباشد."
او میگوید که آمار و اطلاعات در مورد شمار مکاتب و معلمان در کشور مطابق سیستم و از طریق مدیریت پلان و ریاست های معارف شهرها در اختیار او قرار میگرفته است.
وردک، گفته اگر این آمار و ارقام درست نیست، وزیر جدید معارف باید آمار و ارقام درست را در اختیار عموم قرار دهد و بگوید که براساس کدام میکانیزمی به این آمار و ارقام دست یافته است.
او عملا از وزیر جدید خواسته که در این مورد توضح دهد که در کجا، چه زمانه، چگونه و در کدام موارد، کمکهای خارجی به نظام معارف حیف و میل شده است.
بهانه تراشی
فاروق وردک، در زمان حامد کرزی، هفت سال وزیر معارف بود و پیش از این نیز بارها به اختلاس و حیف و میل میلیونها دالر متهم شده بود.
آقای وردک، اتهامات تازه به خود را سیاسی خوانده و گفته است که کشورهای کمک کننده به افغانستان تلاش میکنند از تعهدات شان در کنفرانسهای بین المللی از جمله توکیو، شیکاگو، لندن و واشنگتن سرپیچی کنند.
وزیر پیشین معارف گفته است: "این کشورها برای توجیه انصراف از وعدهها و همچنان مستدل ساختن کارشکنیها در ارایه کمکهای شان به بخشهای مختلف انکشافی افغانستان بهانه های از قبیل فساد و نبود ارقام درست را مطرح میکنند و منحیث یک حربه علیه مسوولین اسبق دولت جمهوری اسلامی افغانستان به کار میگیرند."
در خبرنامه آمده است: "وارد کردن این اتهامات "بی بنیاد و میان تهی" به جز از ضیاع وقت خود و دیگران چیزی دیگری را ارمغان نخواهد آورد."
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3846